Vahepeal ununes täiesti ära, et üleüldse selline blogi eksisteerib. Nüüd on igatahes meeles. Eks ma tasa ja targu täiendan seda siis kah.
Täna õhtul tegin Tai karrisuppi - väga lihtne ja maitsev. Teravusastmeks võiks olla nn kaks kauna.
Neljale läheb tarvis:
200g kanafileed
2 keskmist küüslauguküünt
1 sl riivitud värsket ingverit
1 sl punast karripastat
1 sl õli
750 ml kanapuljongit
1 purk kookospiima
50 g klaasnuudleid (vermicelli)
Soola
Paar tilka riisi-/veiniäädikat või natuke sidrunimahla
Värsket koriandrit / lehtpeterselli
Rohelist sibulat
(Kes tahab "kolme pipraga" varianti, siis lisaks tšillit)
(Kui on liiga terav, võib juurde lisada piima, koort või kookospiima)
Valmistamine:
Pane potti vesi soolaga ning kui on keema läinud, lisa sisse kanafilee (lõika neljaks tükiks, et kiiremini valmis saaks). Kui kasutad puljongikuubikuid, pane kannu poolteist kuubikut, keeda kiirkeedukannus vesi ja vala peale; kui valmispuljongit, jäta see samm vahele. Sega kokku purustatud küüslauk, riivitud ingver, karripasta ja õli. Prae 1-2 minutit poti põhjas. Lisa kanapuljong ja kookospiim. Aja keema ja lisa maitse järgi soola ja natuke äädikat/sidrunimahla. Kui on liiga terav, lisa piim/koor/kookospiim. Nüüd vala sisse nuudlid. Proovi, kas kana on valmis. Kui on, rebi noa abil tükid ja lisa supile. Keeda madalal kuumusel mõni minut. Serveeri (tšilli), värske koriandri ja rohelise sibulaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar