reede, 14. november 2014

Üks parimaid šokolaadikooke

Siit tuleb üks eriti rammus šokolaadikook, aga võin kinnitada, et ülimalt maitsev.

Põhi:
11 Digestive küpsist
40 g võid
50 g tumedat šokolaadi (minul oli Fazeri heledam tume küpsetusšokolaad, sest see on täpselt 250 g: https://www.prismamarket.ee/upload//product/43658/img1.jpg)

Täidis:
4 muna
1,5 dl suhkrut
200 g šokolaadi
200 g võid
200 ml vahukoort

Peale:
200 ml vahukoort
1 sl suhkrut
kakaod või šokolaadilaaste

Valmistamine:
Põhja jaoks purusta küpsised täiesti peeneks ja sega sulatatud või ja šokolaadi seguga (mina kuumutasin või ja šokolaadi potis kõige madalamal kuumusel segades). Ära potti veel ära pese, sest teine ports võid ja šokolaadi on ka vaja sulatada. Suru küpsisemass 24 cm koogivormi põhjale. Kui on suurem vorm, peab kindlasti rohkem küpsiseid panema, nii et tasub sellega kohe arvestada.
Täidise jaoks mikserda munad suhkruga hästi vahtu, lisa juurde vahukoor (vedelal kujul) ja mõne aja pärast ka sulatatud või ja šokolaad. Mikserda, kuni mass on ühtlaselt segunenud. Vala täidis koogile ja pane 180 kraadi juurde 45 minutiks küpsema.
Kui kook on tund-kaks või üleöö jahtunud, vahusta peale vahukoor ja suhkur ning lisa koogile. Seda võib teha enne serveerimist. Kindlasti ei tasu koort soojale või leigele koogile peale panna. Mina tegin leige koogiga selle vea. :) Puista peale kakaod või šokolaadilaaste.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar