Neljale:
pool granaatõuna
Kapsastele:
12 brüsseli kapsast (ma ei leidnud värskeid, nii et lasin külmutatud kapsad ära sulada)
25 g võid
1 suurem punane sibul
1 küüslauguküüs
granaatõunasiirupit
Granaatõunasiirup:
pool liitrit granaatõunamahla
60 g suhkrut
1 sl sidrunimahla
Lambale:
600 g lamba välisfileed
2 sl oliiviõli
natuke soola, pipart
1 sl punet (või pitsamaitseainet)
pool tl sibulapulbrit
pool tl jahvatatud kaneeli
pool tl jahvatatud muskaatpähklit
pool tl paprikat
pool tl küüslaugupulbrit
pool tl kuivatatud peterselli
pool tl kuivatatud tüümiani
Hummusele:
500 g kõrvitsat (tükeldatud)
400 g kikerherneid
2 küüslauguküünt
natuke sidrunimahla
2 sl tahinit (siit)
1 tl köömneid
pool tl soola
pool tl cayenne'i pipart (jahvatatud)
50 ml oliiviõli
Kitsejuustukreemile:
1 väike pakk kitsejuustu (mina kasutasin seda)
väike sorts vahukoort, nii et tekiks kreemjas segu (see kitsejuust juba ise on ka natuke kreemjas)
Valmistamine:
Alusta sellest, et puhasta lammas kelmetest ja suuremast rasvast. Maitsesta vähese soola ja pipraga (tõesti pane vähe, sest maitseained annavad niigi palju maitset). Sega kokku kõik kuivained ja jäta lammas toatemperatuurile kuivmarinaadi sisse (õli läheb vaja hiljem). Lammas võib väljas olla ka paar tundi, ongi parem, kui ta on toasoe, siis jääb liha mahlasem.
Granaatõunasiirupi jaoks vala suhkur, granaatõunamahl ja sidrunimahl potti ja keeda. Mina keetsin peaaegu maksimumi peal. Üldiselt võib ta keeda u 40 minutit ilma segamata, aga kui hakkab juba paksenema, võiks segada, nii et siirupist ei saaks kõva käkk, vaid jääks ikka vedelapoolne, aga glasuurjas.
Hummuse jaoks puhasta kõrvits seemnetest ja tükelda (võid jätta koore külge). Nirista peale oliiviõli ja raputa peale pisut soola. Pane kõrvitsad ahju, 200 kraadi juurde umbes 30 minutiks. Kui kõrvits on pehme, võta see välja. Pane blenderisse või köögikombaini nii kõrvits (nüüd ilma kooreta, võid viljaliha koore küljest kahvliga ära tõmmata või noaga lõigata), nõrutatud kikerherned, küüslauguküüned, sidrunimahl (umbes supilusikatäis), tahini, köömned ja pipar. Purusta ühtlaseks massiks. Lisa vähehaaval oliiviõli ja maitsesta soolaga.
Poolita Brüsseli kapsad ja prae koos võiga, lõigatud pool all, kõrgel kuumusel. Kui kapsad on pruunikad, alanda kuumust ja lisa viilutatud sibul ja purustatud küüslauk. Maitsesta ka vähese soolaga. Kui sibul hakkab pehmemaks minema, lisa granaatõunasiirup, nii et kõik köögiviljad oleks siirupiga koos, aga ei ujuks selles.
Kitsejuustukreemi jaoks mikserda kokku vahukoor ja kitsejuust (mina tegin seda blenderiga, aga sobib ka käsimikser, saumikser või vispel).
Aja pann nii tuliseks kui võimalik. Pane pannile õli. Lammast prae nii palju kui on sööjaid. Ülejäänu jäta marinaadi. Aseta lammas (u 1,5 cm paksune) pannile ja prae mõlemalt poolt 2 minutit. Kui lammas on õhem, siis kindlasti 1 minut ja mitte rohkem. 2 minutit tundub vähe, kuid on täiesti piisav.
Tõsta lammas pannilt ja jäta 5 minutiks puhkama. Seejärel lõika liha lahti.
Serveeri: pane taldrikule hummus, lisa selle peale mõned kapsapoolikud, kõrvale kitsejuustukreem, lammas ja puista üle granaatõunaseemnetega. Lase hea maitsta.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar