Suvisel ajal peab otse loomulikult proovima kõikvõimalikke grilllihasid. Kui aga sealihast ja poemarinaadidest on juba suve alguseks villand, tuleb tuntud maitsete peale mõelda ja ise midagi head kokku keerata. Nii valmiski maapähkline kana.
Neljale:
400 g kanafileed
pool pakki (200 g) külmutatud herneid
100 g maisi (konserv)
1 paprika
killuke võid
soola, pipart
Marinaadile:
2 sl maapähklivõid
2 sl sojakastet
1 laimi koor ja mahl
väike punkt koriandrit
pool punast tšillit
2 küüslauguküünt
2 cm jupp ingverit
soola, pipart
Valmistamine:
Kui kasutad külmutatud herneid, võta need sulama.
Purusta saumiksriga kõik marinaadi ained. Lõika kana u 4x4 cm tükkideks. Määri kana sellega kokku ja jäta mõneks ajaks seisma (üleöö on parem, aga ka pool tundi on hea mõte). Tükelda ka paprika u 4x4 cm tükkideks.
Järgnev osa käib ahju kohta (võimalusel grillida ikka päris grillil):
Kuumuta ahi 225 kraadini (grillrežiim ja võimalusel pöördõhuga).
Aja kana ja paprika kordamööda varrastesse. Kui kasutad puidust vardaid, leota neid enne paar minutit vees. Pane kana 15-20 minutiks ahju.
Vala herned võiga pannile ja kuumuta 5 minutit. Seejärel lisa mais. Kuumuta mõlemat koos veel 5 minutit ja lisa soola, pipart.
Serveeri kanavarras herneste ja maisiga - peaaegu ongi kohustuslikud viis värvi taldrikul.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar