kolmapäev, 9. november 2016

Ahjukõrvitsasalat

Umbes poolteist aastat on möödas ja oleks paslik vahelduseks paar retsepti üles kirjutada. Praegune on inspireeritud sellest.

Ilma pikema jututa hakkan pihta.

Vaja läheb (kolmele):
600g kõrvitsat
3 keskmist punast sibulat
1 sl mett
1 sl oliiviõli
2 tl tšillihelbeid
2 tl soola
50 g spinatit
150 g kitsejuustu või fetat
1 sl oliiviõli kastmesse
2 sl palsamiäädikakreemi
1 tl mett
soola-pipart
kõrvitsaseemneid
((suitsu)kanafileed)

Valmistamine:
Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Koori ja tükelda kõrvits ampsusuurusteks tükkideks. Koori sibul ja tükelda sektoriteks. Tõsta mõlemad kaussi. Sega kokku 1 sl mett, 1 sl oliiviõli, 2 tl tšillihelbeid ja vala kõrvitsa-sibulasegule, sega. Pane segu ahjuplaadile (mina kasutasin fooliumit, sest nii on lihtsam panni puhastada). Nüüd raputa peale sool. Pista plaat 20 minutiks ahju ning vahepeal sega. Rösti kuumal kuival pannil kõrvitsaseemned. Sega kastmeks kokku 1 sl oliiviõli, 2 sl palsamiäädikakreemi, 1 tl mett, sool, pipar. Vajadusel tükelda kitsejuust (mina kasutasin kreemjat, mida tõstsin lusikaga salati peale). Jaga taldrikutesse spinat. Kui 20 minutit möödas, pane ahi 250 kraadi juurde grillile ja oota veel 5 minutit (ole ahju lähedal, et kõrbema ei läheks). Võta plaat välja ja kui viitsid, lase kõrvitsal natuke jahtuda. Siis tõsta spinatilehtedele mõni kulbiäis kõrvitsa-sibulasegu, kitsejuustutükid, (kanafileeviilud). Vala igasse taldrikusse kastet ja puista peale kõrvitsaseemneid.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar