teisipäev, 4. november 2014

Tomati ja tšilline oapada

Tahaks öelda, et see meenutab natuke chili con carnet, aga mitte päris. Vähemalt on lihtne ja maitsev ja ei vaja kõrvale ei riisi ega pastat.



Vaja läheb:
500 g hakkliha
1 suurem sibul
3 küüslauguküünt
1 suur porgand
1 paprika
2 purki (~800 g) purustatud tomateid
1 purk punaseid "Kidney" ube
1 väike konserv maisi 
tšillit või tšillikastet (mina kasutasin u 0,5 dl tšillikastet ja 1 sl tšillihelbeid)
1 sl suhkrut
maitse järgi soola, pipart
maitsetaimi (mina kasutasin kuivatatud tüümiani, punet, rosmariini ja värsket basiilikut)
Forte juustu

Valmistamine:
Tükelda sibul, küüslauk, paprika. Riivi suurelt porgand. Prae hakkliha, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale. Prae sibul ja küüslauk, lisa juurde riivitud porgand ja paprika. Kuumuta neli-viis minutit. Lisa juurde hakkliha, tomatid (koos vedelikuga) ja maitsetaimed. Lisa sool, pipar, suhkur ja tšilli(kaste). Lase vähemalt 10 minutit podiseda (mida kauem, seda parem), vala juurde nõrutatud oad ja mais. Lase veel kaane all 5 minutit podiseda. Serveeri forte juustuga.
Tegelikult oli mul plaanis sisse kastmiseks teha ka täisteranisujahutortiljasid, aga aega ei olnud. Järgmine kord. :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar