pühapäev, 2. november 2014

Meekana nuudlitega

Täna olime üle pika aja terve päeva Tartus ja otsustasime teha ühe pika jalutuskäigu ja seejärel vähe aeganõudvama Hiina toidu. Koguseliselt saab seda kõike vähemalt neljale. Välja tuli super hea!

Nuudlite retsept:
200 g riisinuudleid
2 sl sojakastet + 1 sl suhkrut
2 muna
1 sibul
3 cm jupp ingverit
3 küüslauguküünt
1 suur porgand
100 g kapsast
peotäis rohelist sibulat
4 sl sojakastet
1 sl Worcestershire'i kastet
1 tl seesamiõli

Valmistamine:
Sega kokku 2 sl sojakastet ja suhkur. Keeda nuudleid kolm minutit. Kurna ja loputa külma veega üle. Lisa juurde sojakastmesegu. Pane kõrvale ootele.
Klopi lahti munad ja prae neid kiirelt pannil liigutades. Kui valmis, pane jälle ootele.
Prae tükeldatud sibul, ingver ja küüslauk. Mõne minuti pärast lisa juurde porgand, kapsas ja roheline sibul. Prae mõõdukal kuumusel 5 minutit, vahepeal võib ka kaane peale panna. Sega kokku 4 sl sojakastet, Worcesteri kaste ja seesamiõli, seejärel lisa juurde nuudlid ja muna. Kuumuta mõnda aega ja valmis ta ongi.



Kana jaoks:
2 kanafileetükki (umbes 450 g)
2 dl maisitärklist
1 sl paprikapulbrit
2 sl küüslaugusoola
maitse järgi soola, pipart (pigem vähem)
100 ml kohvikoort
1 dl õli küpsetamiseks

Glasuur kanale:
1 sl vett
1 sl maisitärklist
1 dl mett
2 sl sojakastet
1 sl riisiäädikat (või ükskõik millist mahedamaitselist äädikat)
väike peotäis seesamiseemneid
maitse järgi magusat tšillikastet või tšillipulbrit

Valmistamine:
Sega kokku kõik kana jaoks vaja minevad kuivained. Tükelda filee. Vala õli pannile ja kuumuta. Pista kanatükid tärklisesegusse, seejärel koore sisse ja siis uuesti segusse, nii et lõpuks oleks kanatükk üleni tärklisega kaetud. Prae tükid pruuniks. Kui valmis, kuivata paberiga ja pane kaussi.
Glasuuri jaoks pane potti kokku kõik ained ja keeda segades, kuni vedelik paksenenud on. Vala glasuur kanale peale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar