kolmapäev, 9. november 2016

Eriti kreemine hummus

Selle retsepti olen ma aja jooksul välja timminud ja pole üldse võrreldavgi poehummusega. Küll aga vajab selle tegemine pisut rohkem aega.



Vaja läheb:
1 purk kikerherneid
1-2 sl head tahinit (parim tulemus minu meelest sellega)
1 küüslauguküüs
poole (või pisut vähema) sidruni mahl
sool, pipar
Serveerimiseks;
paprikapulber
oliiviõli
koriander
ciabattat / pita leiba / juurvilju / peekonit

Valmistamine:
Esiteks kurna kikerherned ja ÄRA VALA VEDELIKKU KRAANIKAUSIST ALLA. Kurna hernevedelik hoopis kohe klaasi. Kikerherned pane aga sõelale ja loputa kiirelt veega üle. Seejärel kõige tüütum osa - koori kikerherned ükshaaval! See on väga oluline samm.
Kui sul on köögikombain, kasuta selle teradega osa. Mina kasutasin saumiksrit. Blenderda kikerherneid purustatud küüslauguga (ei saa kindlasti veel kreemjat tekstuuri). Lisa 1sl tahinit ja blenderda veel. Lisa 1/3 kikerhernevedelikust ja blenderda. Nüüd hakkab segu juba kreemjamaks muutuma. Lisa paar näpuotsatäit soola ja natuke pipart. Lisa pool pooliku sidruni mahlast. Blenderda ja kui tekstuur pole kreemine, lisa vedelikku. Maitse. Tõenäoliselt pead tahinit juurde lisama. Võib-olla ka soola. Maistes peab olema tunda kikerherneid, seejärel tahinit, õrnalt küüslauku ja viimane maitse peab olema sidruni hapukus ja soolasus. Ma ei oska täpsemaid juhiseid anda, aga mina timmin segu alati vähehaaval. Tekstuur peab olema ülikreemine ja pehme, peaaegu et vahune. Kui ei ole, lisa vedelikku. Vahel lisan juurde sidrunimahla, vahel soola, vahel isegi küüslauku jne. Maitse peab olema sinu suus ideaalne. Püüa aru saada, mida on puudu.

Serveeri nii, et tõstad taldrikule hunniku hummust ja lusika seljaga ajad laiali. Seejärel raputa peale paprikapulbrit ja nirista peale natuke oliiviõli. Võid peale pudistada pisut koriandrit.

Ideaalne on süüa seda nii, kui oled peale praadinud ka peekonitükke ja kõrval on pita leib või ciabatta! Dipi sai hummusesse ja kühvelda peale peekonit!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar