kolmapäev, 9. november 2016

Riisi-suitsukanavorm mündihernestega

Selle retsepti varastasin siit ja muutsin endale sobivaks.



Vormi jaoks on tarvis (viiele):
2 kotikest (250g) riisi
2 suitsukanakoiba
2 konservvirsikut
150 g sinihallitusjuustu
150 g toidukoort
soola-pipart
(värsket tilli vm rohelist)

Herneste jaoks on tarvis (kahele):
1 sl oliiviõli
3 vart rohelist sibulat
pool pakki herneid
5-6 piparmündilehte
pool sidrunit
soola-pipart

Keeda riis. Samal ajal puhasta ja tükelda kana, virsikud ja sinihallitusjuust. Kurna riis ja sega tükeldatud ainetega kokku. Maitse ja lisa soola-pipart. Nüüd vala segu ahjuvormi ja kalla üle toidukoorega. Küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit.

Kuumuta pannil õli, lisa herned ja pisut vett (1-2 sl). Kuumuta ja tükelda samal ajal roheline sibul ja piparmündilehed. Lisa need hernestele ja kuumuta veel kord läbi. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta tulelt maha ja sega sisse poole sidruni mahl. Maitse ja vajadusel lisa soola-pipart.

Serveeri ja võid suitsukanavormile peale tilli või muud rohelist puistada:)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar