Vaja läheb (neljale):
4 paprikat
1 pakk seda Mehhiko pajaroa segu
1 suur sibul
1 tl õli
1 tl võid
400 g hakkliha
soola, pipart
alla 100 g riivjuustu
60 g spinatit
2 tomatit
pool kurki
1 varsselleri vars
1 punane tšillipipar
Valmistamine:
Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Puhasta paprikad (lõika müts pähe ja võta sisu välja). Kuna enam pole Halloween, ei pea nägu pähe joonistama. Pista paprikad ahju (fooliumil kõige mugavam, aga mitte kõige keskkonnasõbralikum). Tükelda ja kuumuta sibul õli ja või segus klaasjaks. Lisa hakkliha ja pruunista suuremal kuumusel. Maitsesta soola-pipraga. Vala hakklihasegule 7dl vett ja sega hoolega sisse pajaroa paki sisu. Lase 10 minutit kaane all podiseda. Vahepeal vaata, ega paprikad üksi kõrbema ei hakka. Vajadusel võib nad välja tõsta. Kui segu on vedel, võta lõpus kaas pealt ja lase veel pisut ära aurata, et jääks mõnus mahlane tekstuur. Jaga hakklihasegu paprikatesse. Pane peale riivjuust ja lükka paprikad ahju. Kuna meile sobis natuke krõmps paprika, hoidsime neid ahjus 20 minutit. Võib hoida ka 30-40 minutit.
Vahepeal valmista salat: pista kaussi spinat, tükeldatud tomatid, kurk ja varsseller. Tükelda tšilli vastavalt soovile (kui ei armasta teravat, tee lihtsalt rattad, et vajadusel neid välja noppida). Mina tükeldasin hästi väikeseks. Lisa ka see salatile. Maitsesta vähese soolaga ja sega.
Aseta taldrikule salatipadi ja selle peale küpsenud paprika, millele müts pähe pandud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar