laupäev, 25. oktoober 2014

Kõrvitsasupp

Ühel õhtul Saaremaalt tulles ootas mind kodus mõnus ja seest soojendav kõrvitsasupp.




Retsept:
pool väiksest kõrvitsast (kuubikuteks lõigatuna)
3 suurt kartulit
3 suurt porgandit
3 cm jupp ingverit
1 suur sibul
2 puljongikuubikut
1 karp merevaiku
pool liitrit vett
tükike võid
soola, pipart

Valmistamine:
Lõika porgand seibideks, kartul ja kõrvits kuubikuteks ja pane vee ja puljongikuubikutega keema. Vett olgu nii palju, et katab juurviljad täpselt ära. Haki ingver ja sibul. Prae sibul võiga ja lisa juurde ingver. Vala juurviljade juurde. Keeda, kuni porgand on pehme. Püreesta ja vispelda/mikserda merevaik hulka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar