pühapäev, 12. oktoober 2014

Sidrunikook

Lihtsalt ja lühidalt: üle poole koogist on juba kahepeale ära söödud. Väärt kraam. :)





Põhi:
100 g võid
2.5 dl jahu
2 sl suhkrut
1 munakollane
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl vett

Kreem:
1,5 dl vett
1 dl suhkrut
2 sl jahu
25 g võid
1 sidruni mahl ja riivitud koor
3 munakollast

Kate:
4 munavalget
1 dl suhkrut

Valmistamine:
Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.
Tee küpsetuspaber märjaks ja aseta koogivormi põhja.
Näpi kõik põhja ained taignaks (noh, mõni segab enne kuivained, siis või ja munakollase juurde ja viimasena vee, aga mina panin kõik korraga). Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud koogivormi, torka kahvliga põhjale auke ja pane taigen ahju.
Vahusta munavalged pehmeks vahuks ja lisa vähehaaval suhkur, nii et lõpuks saaksid tugeva munavalgevahu. Jäta kauss kõrvale.
Nüüd vala kõik kreemiained peale sidrunimahla potti ja aja segu keema, nii et viimane pakseneks mõnusaks paksuks kreemiks. (Vaata vahepeal ka ahju. Nii pea kui põhi on kergelt pruunikas, võid selle välja tõsta.) Lisa kreemile sidrunimahl ja sega.
Kui põhi ahjust väljas, vala kreem põhjale ning aja laiali. Sellele tõsta lusikaga omakorda munavalgevaht. Minul tuli munavalgevahtu liiga palju, sest vorm on väike, seega kõike ma sinna peale ei valanud. Peaasi, et koogile saaksid 1-1.5 cm paksuse munavalgevahu kihi. Aja see meelepäraselt laiali, võid lusikaga näiteks sigri-migri tipukesi vahule tekitada.
Pane kook ahju nii kauaks, kuni munavalge on pealt kergelt beežikas. See võtab aega u 5-10 minutit.

Voilá!

Lase koogil tund-paar jahtuda, vastasel juhul valgub kreem vahelt välja. Nämm!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar